Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2019. augusztus 4., vasárnap

Mire jó a szőranya, avagy a kedvenc plüss?




A csecsemők 80%-a használ valamiféle „kedvencet”. Nem állandó, és idővel változik,( így lehet, hogy nem is vagy tudatában használatának). 

  • Fiatal csecsemők -3 hónaposak és annál fiatalabbak saját kezüket használják. Aggódhatsz, hogy gyermeked ujjszopó lesz, de ennek van haszna! A hüvelykujj szopizókat jobb alvóknak írják le. 
  • A hat hónaposak kedvelhetnek olyan ruhát, amin édesanyjuk illata van. Egy hálóing, vagy póló, amit viseltél tökéletes erre a célra.


Be tudsz mutatni egy kedvencet vagy barátot  babádnak, ahogy a selymes takarót a válladra teszed, miközben eteted vagy büfizteted őt. Nem csupán melegségeddel fogja társítani a takarót, illatodat is tartalmazza, ami csendesíti és nyugtatja őt



Fiam 13,3 éves kedvence (2019.júliusában) , a 'Vakó', persze kezdetben nem így nézett ki, a sárga az eredeti színe, tavalyig vele aludt élénk Barnim -3 hónapos korában kapta, akkor csak nézegette a járókából.