Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. március 22., vasárnap

Az elvárásaid megváltoztatása miért csökkenti a feszültséget?



Bűntudat vagy alkalmatlanság érzése feszültséget kelt. Ha hiszel abban, hogy gyermekednek mindig végig kell aludnia az éjszakát, idegesít téged, amikor nem így van. 
Azonban, ha felismered, hogy az ébredések normálisak, és információval szolgálnak neked, mi történtik gyermeked szervezetében és agyában, szemléleted megváltozik, vérnyomásod csökken. Szerencsére, ma már vannak tanulmányok, amik megerősítik: tulajdonképpen a megébredés teljesen normális dolog.
Egész más elváráshoz vezet felismerve azt, hogy a felébredések teljesen normálisak, és inkább egy dolog, amit kezelni kell, a helyett, hogy problémának vennéd, aminek javításában elbuktál.
Amikor gyermeked felébred éjjel, tudd, hogy más családok is kűzdenek az éjszakai felébredéssel. Vegyél egy mély levegőt; emlékeztesd magadta, hogy van oka annak, hogy gyermeked szervezetét és agyát valami megzavarta ma éjjel, és ennek okozója lehet a magas feszültség szint, a biológiai óra megzavarása, vagy az alaptermészete. Lépéseket tehtesz, hogy jobbá tedd. 
Ez a látásmód segít téged, hogy megnyugtasd gyermekedet, és te magad is könnyebben visszaaludhass, mivel nem azon aggódsz, hogy egy csődtömeg vagy, vagy gyermeked direkt akar téged bosszantani. 

Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/