Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. november 8., vasárnap

Ragaszkodj a napközbeni alvásokhoz

 


 A napközbeni alvással az a probléma, hogy a gyerekek nem közreműködőek, de ha megelőzöd a problémát, tudsz a sikerre tervezni, ahhoz hasonlóan, ahogy csinálod az esti alvásnál.

Az alvás előtérbe helyezése szinte ódivatúvá vált. Sokkal gyakoribb három szakkörre beíratkozni és az elvégzését forszírozni  nem számítva mennyire kimeritő a napirend számotokra. De ahogy gyermekednek van egy „ablaka” az esti alváshoz, van egy alkalmas „ablaka” napközben is. 

Rögtön ebéd után az energia szint természetes mélysége következik, az összes nagycsoportosnak, vagy idősebbeknek is. Ezért érzed gyakran álmosnak magad ebéd után –ez nem az elfogyasztott étel miatt van, hanem a természetes energiaszint mélység miatt. Az anyatermészet jelzi, hogy itt a szieszta ideje. 

Gyakran harcolunk az anyatermészettel, koffein tartalmú itallal, egy kis csokival, vagy teszünk valamit, hogy folytathassunk a dolgunkat.


Cola ivás lányom rajza

Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/