Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. november 15., vasárnap

Mit tegyél egy nagycsoportossal, aki már nem akar aludni délután?

 Ha odafigyelsz az anyatermészet jeleire, és esélyt adsz számára, hogy segítsen nekünk úgy, hogy beépítesz pihenő időt a napirendbe.

 Tehát, ha gyermeked nagycsoportos, röviddel ebéd után kezdj lassító jeleket küldeni, Ezek a jelek gyakran nagyon finomak, és rövid életűek, így alaposan figyelj! Erre az „ablakra” törekszel.

Egy átlagos napirend a nagycsoportos számára lehet:  

  1. hétkor kel, 
  2. délben ebédel, 
  3. délutáni alvás egytől fél háromig, 
  4. amit fél kilences alvásidő követ. 

  • Most, ha a családod későbbi lefekvési időt szeret inkább, és gyermekednek megvan a lehetősége, és alszik is sokáig reggel, akkor ennek megfelelően a délutáni alvást el lehet tolni. 
  • Ha viszont gyermeked kora reggel ébred, nem számít, mikor megy este aludni, fontos el tiszteletben tartani biológiai óráját és korábban ágyba tenni, amikor eléri a természetes alvási „ablakát”. 

Majd tudsz tervezni a kipihent gyerkőccel reggel, este egy házsártos, túlfáradt gyerek helyett.


Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/