Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. december 13., vasárnap

Figyelj oda a fejlődési hullámokra

 

A fejlődési hullám még nálunk felnőtteknél is jelen van, csak hogy nem veszsük észre, hogy átmegyünk rajta, hét évente következik be. A gyermekeknél azonban félévente, és ahogy fiamon megfigyeltem pubertásig látványos, aztán már csak évente veszed észre, és a végén már szépen észrevehetetlen lesz.

Az impulzivitás miatt kap dührohamokat illetve hiszti rohamokat a gyerek, ez az az alaptermészeti jellemző, ahol a gyerkőc nem tudja magáról, hogy mi történik vele, ettől megijed, ezzel fokozva a roham hevességét.

A dührohamoknak vannak csúcspontjai, az egyik ilyen csúcspont a gyerkőc születésnapja, és az azt megelőző illetve azt követő 6 hetes időszak. Természetesen ebben az időszakban a kevésbé impulzív gyerkőcök is hisztisebbek lesznek ám!

Ezekben az időszakokban a gyerekek idegrendszere kicsit megborul, majd újra rendeződik.

A születésnapjától számított fél év múlva ugyan ez megtörténhet egyébként.

Sajnos ellenszer nincs, számíts rá, készülj fel rá lelkileg, értsd meg az okát, és várj, elmúlik.



Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/