Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2021. május 23., vasárnap

Miért romlik meg a házasság/párkapcsolat szólés után:

 


Az Anyatermészet arra törekszik, hogy a csecsemőket a faj túléléséhez alkossa meg. Ez azt jelenti, hogy azokat a hormonokat növeli, amik csökkentik a szexuális vágyat a friss édesanyákban. Sajnos ez a csökkentés csak az egyenleg egyik oldalára igaz; az apáknál megmarad az erős szexuális vágy, ami számára azt érezteti, hogy őt kizárták.

Helyreállítani a párkapcsolatot egy újszülött érkezése után alapvető dolog az első évben!

 Egy kevésbé stresszes anyának több ideje és enrgiája van az édesapára, ami boldoggá teszi, és még többet segít. Együttműködve nem csak a stresszt csökkentitek, hanem javítja a kapcsolatot is.

Ez azt jelentheti például az édesanyáknak, hogy el kell engedni a „te utadat” a babagondozásról és megengedni a z apa számára, hogy feledezze a „saját útját” ehhez. Emlékeztesd a többi nőt (nagymamákat, lánytestvéreket és barátokat), hogy ne gyötörjék vagy vegyék el az apától a feladatokat. Gyakran akaratlanul a nők kizárják az újdonsült édesapákat.

Ha szoptatsz, a fürdetés legyen az apa feladata. Ez csodállatos bensőséges lehetőséget teremt a gyermekgondozásban. Öltöztetés, pelenkacsere, hordozás, ringatás és altatás az etetés után mind olyan feladt, amit az édesapa átvehet. 

Ahogy gondoskodtok és tápláljátok együtt a kis jövevényt, ne feledkezzetek meg egymásról. Létrehozva a gondoskodás és intimitás szokásait boldogabbá tesz és kevesebb stresszt éreztek. Gyermeked érezni fogja a különbséget, és mindenki jobban tud majd aludni.



Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/