Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2021. október 24., vasárnap

Az alaptermészetek ismerete lényeges a jó alváshoz 1. rész

 

Alaptermészet – igazítsd a tervet gyermekedhez

 

Határozottan látszik, ahogy másokkal beszélsz, vagy közelebbről megfigyeled családod tagjait, hogy egyesek könnyebben alkalmazkodnak a napirendhez. A válasz gyakran az alaptermészetükben rejlik:

  • Amikor gyermeked impulzív  A kihívás egy impulzív gyerkőcnél, főleg az extrovertált impulzív gyerekeknél, az, hogy társaságra vágynak, amikor felébrednek, és hangosan sírnak, ha nem kapják meg. Gyorsan váltanak alvásból ébrenlétbe és lelkesen állnak készen meghódítani a világot.
  • Amikor gyermeked érzékeny Ha lehetséges, az ő szobáját a lakás nyugati vagy északi oldalára tedd, és az utcától távol. A reggeli fény és a hangok felébresztik őt. Ha a szoba keletre néz, vagy az utcai lámpák vagy más eszközök nagyon bevilágítanak, fedd be az ablakát sűrű szövésű sötétítővel és gondoskodj arról, hogy a sarkoknál se szivárogjon be fény. 
Még néhány alaptermészetet említek a következő posztban.


Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/