Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2022. január 30., vasárnap

Hogyan segíthetsz a gyermeknek egy utazás során, hogy jól aludjon?

 

Állítsd be gyermeked biológia óráját

 Minél inkább szinkronban tudod tartani gyermeked biológiai óráját, annál könnyebben bírkózik meg a környezetváltozással. A megzavart napirend felborítja a biológiai órát, nehezebbé téve az elalvást, és csökkenti a mély pihentető alvás mennyiségét.

Maradj a szokásos napirendnél

 Ha az utazásod rövid, és az idő változása csak minimális, maradjatok a családdal az otthoni időben, és az átlagos napirendnél. Kihagyva gyermeked alvási ritmusát éberen töltött éjszakákhoz vezet. 

Ha az idő változása váltás drasztikus, vagy nem lehetséges figyelni rá, kövess egy olyan ritmust, ami hasonló az otthonihoz, főként az étkezésben, napközbeni alvásokban, ébredési időkben, és lefekvési időkben, de az új idő szerint. 



Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/