Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2022. április 24., vasárnap

Alvó hely változtatás tervezése: Mikor a legjobb megtenni a váltást?

 

Kevesebb problémával jár megváltoztatni gyermeked alvóhelyét, ha a megfelelő időben teszed azt. Az által, hogy vársz, és figyelsz, fel fogod fedezni, hogy van egy „ablak”, amikor sokkal egyszerűbb lesz a váltás.

            A négy hónapos kor gyakran egy tökéletes „ablak” ahhoz, hogy áthelyezd gyermekedet az egyik alvólehetőségről a másikra, legyen az a szülői ágyból a kiságyba, vagy a bölcsőből a kiságyba. Négy hónapos korban gyermeked alvás mótívuma jelentős változás következik be. Túl van a születés okozta kezdeti felforduláson, többet tanult már az új világról, és gyakran készen áll az önálló alvás kihívására.

            De ha a negyedik hónapnál te nem állsz készen, vagy gyermeked vehemensen hozza tudtodra, hogy nincs felkészülve a változásra, ne aggódj. Több „ablak” ideje jön el még.  Amikor egy olyan pontot választasz, amikor gyermeked egyensúlyban van, inkább, mint a fejlődési hullám közepén, több energiája lesz és a változás kezelését fent tudja tartani. Minden gyermek más egy kicsit, így közelről figyeld gyermekedet. Megmutatja majd a jeleket, amikor készen áll a változásra.


Gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/