Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2022. május 1., vasárnap

A változás mindig a szülővel kezdődik -alvóhely áthelyezésnél is:

Még akkor is, ha a gyerkőc maga kezdeményezi a változást az által, hogy kimászik a kiságyból, vagy kéri, hogy változtasd meg az alvóhelyét, el kell döntened, hogyan reagálsz. Fel kell készülnöd az „eseményre”, el kell hinned, hogy gyermeked képes rá és készen álla a kihívásra – és te is!

Ahogy gyermekednek is készen kell állnia a változásra, neked is.

Ha eldöntötted, hogy megváltoztatod, vagy beállítod, először kérdezd meg magadtól, hogy meg akarod-e tenni, vagy meg kell tenned!

Még akkor is, ha teljesen meg vagy győződve arról, hogy a változás megtétele a gyermek legjobb érdeke és a családnak is az, megérzi az izgatottságodat és nehezebbnek fogja találni lenyugodni az új alvóhelyén. 

Ha együtt élsz a pároddal, szánj időt a beszélgetésre, így együtt tudtok működni. Döntségek el, mi a legjobb családotok számára, és hogyan fogjátok egyenként segíteni a gyermeketeket. Az együttműködés lehetővé teszi számotokra, hogy nyugodtak maradhassatok. Gyermeked megérzi magabiztosságotokat, és tudni fogja, hogy itt az ideje a gyakorlás elkezdésének. 





Gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/