Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2022. június 26., vasárnap

Hogyan tanítsd gyermekedet önállóan aludni?

 

Amikor gyermeked veletek alszik, az első képesség, amit ki kell fejleszteni, az, hogy a nélkül tudjon aludni, hogyy valaki mellette van. 

Mielőtt egy új ágyba "rakod" vagy egy új szobába ami a folyosó másik végén van, hasznos, ha fokozatosan ismerteted az egyedül alvás tapasztalatát, vagy valaki olyan segítségével, aki nem te vagy.

Fontold meg, hogy egyberakod a testvéreket   

Annak megtapasztalása, hogy valaki egyedül aludjon egy ágyban, külön szobában, nagyon korlátozott a nyugati világban. Ez egy kevésbé élvezetes luxus, vagy ami azt illeti, kívánatos dolog sok kultúrában. Sok kultúrában a gyerekektől sosem várják el, hogy egyedül aludjanak. Egyszerüen átköltöznek a szülői ágyból egy testvérek által megosztott ágyba.

Gyermeked meglephet azzal, hogy milyen boldogan és jól osztja meg szobáját mással. 

Gondolkozz el gyermekeidről, korukról, nemükről, és alaptermészetükről. Lehetséges, hogy jobban fognak aludni, ha együtt alszanak. 

Valójában nem ritka, hogy nagy családokban, vagy különböző kultúrákban azt mondják, „Addig nem is aludtam egyedül, amíg el nem költöztem otthonról."



Gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/