Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2022. augusztus 14., vasárnap

Igazítsd tervedet a gyerkőchöz - alaptermészetek 3. rész: érzékenység és lassan alkalmazkodás

 

Amikor gyermed érzékeny

Amikor megváltoztatod gyermeked „fészkét” csábító rávenni gyermekedet, hogy egy új ágyba, új lepedőkbe, és vagy új takaróba költözzön át. Emlékezz, hogy az érzékeny gyermek riad a szagoktól és ismeri a matrac minden gödrének érzését. Ha ez a gyermek veled aludt, megfontolhatod, hogy az ágyneműdet neki adod, és magadnak veszel újakat.

Amikor gyermeked lassan alkalmazkodó

 Lassan alkalmazkodó gyermeked nem szereti a változást és óvatosan közelít meg új dolgokat. Lehet, hogy észrevette, amikor elkelzdett járni, nézelődött, várt, és aztán, egyik nap meglepett téged felállásával és elindulásával. A szemével „gyakorolt”.

Valószínű, hogy te már rég kész leszel a változásra, mire gyermeked készen áll majd.  tudd, azt is, hogy néha a lassan alakalmazkodó gyermeknek előnyös lesz a gyengéd lökdösés. Az által, hogy együtt működtök, odaérsz, de valószínűleg kicsit később, mint ahogy remélted.


Gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/