Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2021. április 25., vasárnap

Aludhatsz-e együtt gyermekeddel?

           Az együttalvás azt jelenti, hogy a babád megosztja veled az ágyat.  Ha az együttalvást választod, emlékezz az Anyatermészet egyszerű ágyhoz tervezete ezt a módot, főleg a padlón, rések és gyűrődések nélkül. 

Nem lehetnek:

  •  toll ágyneműk, 
  • vastag töltött párnák,
  •  vagy magas matracok, ahonnan a gyerkőc legurulhat, 
  • sem vízágyak 
  •  nehéz takarók. 

Tehát ha ezt a módszert választod, fontold meg, hogy kiveszed a keretből a matracot, és a földre helyezed, vagy olyan keretbe, ami közel van a földhöz, szabadulj meg a fölösleges párnától, és a takarókat is minimálisra hagyd. Alakíts ki egy hűvös szobahőmérérsékletet, körülbelül húsz fokra, így mindenki kényelmesen aludhat, és bizonyosodj meg róla, hogy a matrac elég nagy, hogy úgy tudsz forogni, hogy nem fekszel rá a gyermekre. Ne aludjatok állítható támlájú székben, kanapén, vagy székeken.

A jó dolog az együttalvásban, hogy alkalmas egyszerűen megfordulni és megetetni a babát az éjszaka közepén. Az édesanya illata mindenhol ott van, mivel ő ott van, és ez jelenti a biztonságot egy újszülött számára. Így is felébred, de egyszerű őt megnyugtatni így, a nélkül, hogy felkelnél. A kényelem minimalizálja a saját éberségedet és könnyebbé teszi számodra a visszaalvást.

A szülőknek nem okoz problémát otthonukban kijelölni privát helyszíneket egy kis elvonulsára. 


Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/