Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2022. május 29., vasárnap

Készíts új fészket:


 Tudod, tervezz előre:

Ha tudod, állítsd fel az új ágyat a jelenlegi alvóhelye mellett. Ha nincs erre hely, állítsd fel a lakás más szegletében, leginkább abba a szobába, ahova majd költözik. 

A változás tervezéssel kezdődik...

Készíts fészket:

Akár egyik szobából a másikba költözik gyermeked, vagy a szülői ágyból a sajátjába, egy kiságyból a „nagy ágyba”, vagy egyszerűen egyik ágyból a másikba, megváltoztatod a „fészkét”. Régi alvóhelye kényelmes számára, és elég biztonságos aludni benne, így, amikor megváltoztatod, fontos erőfeszítést tenni, hogy kialakíts egy új „fészket”, ahol szintén biztonságban tudja érezni magát, hogy aludhasson.

Gyermeked fészke fontos számára. Sajnos szavak helyett akár rossz viselkedéssel is közölheti veled. Ha daccal vagy dührohamokkal reagál a változásra, tudatja veled, hogy még nem kényelmes számára. Az által, hogy időt szánsz egy olyan hely létrehozására, ami jó érzés, és ismerős az illata, fokozatosan bemutatva gyermekednek, segíted őt felfedezni, hogy elég biztonságos az alváshoz – veszekedés nélkül.




Gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/