Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2021. május 16., vasárnap

Amennyiben a baba nem veletek alszik -hogyan tudod megkönnyíteni a jó alvást?

              Ha te felszínesen alszol, és nem tudsz egy szobában aludni gyermekeddel, fontos ezt felismerni. Neked is szükséged van alvásra. Ha ez az ok, akkor választhatod azt is, hogy csecsemőd egy másik szobában alszik. (Ez lehet, hogy kényelmesebb számodra más okokból is.) 

A böfiztetős textilpelus és a takaró a kiságyba mehet itt is. Amikor éjjel eteted babádat, használd a hintaszéket, vagy vidd be az ágyba és etesd meg ott. Majd rakd be a kiságyába.

 A változtatgatás az alvóhelyekben éberséget okoz a csecsemőknek. 

Kiszámíthatóság és stabilítás lehetővé teszik számára, hogy nyugodt maradjon, az édesanya illata által megnyugtatva, és készen áll az alvásra.

Nem számít, milyen helyet választasz csecsemőd „fészkéül”:

  • válassz egy olyan helyszínt:
  •  ami könnyű használni, 

és megengedi számodra, hogy olyan nyugodt és pihent maradj, amennyire csak lehetséges. 

Hogyan altasd el babádat          

 Létrehozni egy napirendet nem azt jelenti, hogy egy merev menetrendet alkotsz! Ez azt jelenti, hogy létrehozol csendesítő nyugtató stratégiákat, amik megengedik mindenki számára, hogy készen álljanak az alvásra. Ezt elkezdeni úgy lehet, hogy együttműködtök.


Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/