Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2021. október 31., vasárnap

Alaptermészetek ismerete lényeges a jó alváshoz 2. rész

  •  Amikor gyermeked lassan alkalmazkodó Visszaaludni egyfajta átmenet, egy váltás egyik dologból a másikba. Csökkentve a streszt és kiküszöbölve az „ébreséget okozó” hangokat, szagokat vagy változásokat megelőzi először is a felébredést, és ez pedig megakadályozza a harcot, hogy „visszakapcsoljon” alvásba.
  • Amikor gyermeked biológiai órája kiszámítható és rendszeres Ha gyermeked egy igazi hajnali pacsirta, értsd meg, hogy a genetika ellened dolgozik. Apukám –egy notórius hajnali pacsirta 4.20-kor ébredt, hogy megfejje a teheneket egészen hetvenöt éves koráig. Büszkén hírdette, hogy SOSEM volt szüksége ébresztő órára. Nyugdíjas korára, képes volt reggeli ébredéseit 5.30-ra tolni. Ennyi volt. Meg akarod majd tanítani gyermekednek egész fiatalon, hogy önállátó legyen. Óriási kihívás lesz egy órával eltolni a napirendjét.
  • Amikor gyermeked magas energiasznttel rendelekezik Akár csak az impulzív gyermek, a magas energiaszinttel rendelkező is óriási lelkesedéssel kezdi a reggelt. Magaddal vinni az ágyba ezt a gyerkőcöt csak néha működhet. Csapkod és beszél, jobban érdekli a játék, mint az alvás. Olyan játékot is tegyél el reggelre, amivel mozogni tud, mint egy hintaló, kis autók, vagy könnyű labdák. Ha idősebb, a legjobb helyen a szobájába lenne egy szobabicikli, így már kilómétereket tud tekerni, mire te felébredsz.

Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/