Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2021. január 24., vasárnap

Hogyan alkalmazzad az átmeneti tevékenységeket a jobb alvás érdekében?

  •  Amikor fáradt és ingerült vagy, csábító bármilyen átmenet nélkül lerakni gyerkőcödet aludni, majd feladni, amikor nem működik a dolog. Ahogy este csinálják, napközben is szükségük van a gyerekeknek alvásba siklani.
  • A legtámogatóbb az, ha az átmeneti tevékenységed egy világos jelzés arra, hogy itt az idő leállni, és elkezdi lelassítani gyerkőcödet, például ülve enni, halványítva a fényeket, vagy könyvet olvasva. A legfontosabb, hogy egyszerű legyen, és gyermeked tudja, hogy mi következik.
  • Az időzítés ugyan olyan fontos, mint az állandóság. Minél közelebb tudsz lenni ugyan ahhoz az időhöz minden nap, annál könnyebb lesz gyermeked agyának átkapcsolni alvásba. 
  • Ha gyermeked bölcsődébe, vagy óvódába jár, tudd meg az ottani napirendet, és kövesd ezt otthonodban olyan közel, ahogy csak tudod. Ha lehetséges, használd ugyan azt az átmeneti tevékenységet. Gyermeked ismeri ezt, és szikrát ad agyának: itt az alvás ideje.
  • Ha több gyermeked van, eldöntheted, hogy mindenkit ugyan arra a szieszta napirendre terelsz, vagy szétválaszotod, hogy mindenkivel legyen saját időd. Ha egyszer eldöntötted, tartsd állandóan. 

Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése