Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2021. június 20., vasárnap

Csecsemők esetén jelezned kell nekik az alvás kezdetének idejét:

Jelezd az alvás idejének elérkeztét           

Csecsemőd nem áll készen konkrét alvás időbeosztásra. Az első néhány hónapban fontos, hogy kísérd gyermekedet, észlelve, mikor van alvásra szüksége, mikor áll készen az étkezésre, még akkor is, ha saját ritmusa van. Amit tehetsz, hogy bemutatod neki a nappalok és éjszakák közti különbséget.

A fiatal csecsemő agyára nincs hatással az éjszakák és nappalok váltakozásnak ciklusa, így nincs elképzelése arról, mikor szeretnéd, hogy aludjon. Amíg meg szeretnéd védeni a zajtól és fénytől, ami túlterheli őt, mutasd meg neki a nappalok átlagos zajait. Amikor felébred, gondozd, és beszélj hozzá. Tudasd vele, hogy nappal szeretsz vele játszani.

Amikor lehetséges, próbáld lefektetni, amikor már álmos és add meg a lehetőségét az „átkapcsolást” alvásba önálóan, de ne hagyd őt sírni. Ha elalszik etetés közben, vagy amíg a karodban tartod, ne aggódj ezen abban a pillanatban.  Azért, hogy felkészítsd rá, tudsz vele gyakorolni, fokozatosan bemutatva az önálló elalvás ötletét.

Szánj időt gyermeked jeleinek felismerésére, ugyan azokat a lépéseket ismételve, és létrehozva egy kis jelzést elkezdi bemutatni babádnak a jeleket, ami hamarosan segíti őt felismerni, hogy itt az alvás ideje.

Lehet, hogy viccesen hangzik, amíg bele nem gondolsz, hogy az anyaméhben milyen hangokat hallott a csecsemőd. A vér áramlása, a szívverés ismerős hangok számára. shhh, shhh, shhh hang és gyengéden himbáld babádat előre hátra, amíg az alkarodon fekszik, a „régi otthonára” emékezteted. Ez érzék, ami biztonságos érzést nyújt és segíti őt aludni.)




Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése