Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2016. augusztus 21., vasárnap

Az alváshiány jelei:

ISMERŐS?

A délutáni alvást kihagyó gyereked a barátokkal töltött délutáni programokon egészen másképp viselkedik, mint otthon. A programon él és virul, tele van energiával, izgatott, jön-megy, mindenben részt vesz – egészen addig, amíg hazaértek. Akkor ugyanis egyszerűen szétesik.
Egyszerűen az a céljuk, hogy valamiképpen felfordulás legyen körülöttük, ami miatt ébren maradhatnak..


Az alváshiány ráadásul alattomos is. 

Összeadódik, és egyre komolyabb tünetei lesznek!  
Ha egy szombati napon megnéztek egy filmet, vagy vasárnak későig tartó jégkorong mérkőzésen vesztek részt, majd hét közben is adódik egy-két program, ami miatt a gyerek egy órával kevesebbet alszik, két nappal később már nem tudjuk, miért lökte le a másik gyereket a játszótéren a mászókáról, miért koszos a pólója, és miért nyafog megállás nélkül. 
Nem feltétlenül fogjuk összekötni a kialvatlanságot a megtörtént esetekkel.
A valódi tettes a háttérben ólálkodik, pedig úgy tűnik, annyira jelentéktelen. Egy óra vagy kettő hiányzik az alvásidőből? 
Nem olyan nagy különbség – gondolnánk. 
Minden gyereknek vannak rossz napjai, de amikor egy gyerek fáradt, a viselkedése nagyon kihívó. Elveszíti a tettei és szavai fölötti ellenőrzés képességét, neveletlenné válik, dührohamokban tör ki, és ezek a tünetek exponenciálisan növekednek

Lányom rajza, még a hold is szomorú, hogy a gyerkőc nem alszik.