Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2017. szeptember 17., vasárnap

Tudod milyen a zöld zóna (azaz amikor a gyerek el tud aludni)?


Milyen viselkedést tapasztalsz, amikor gyermeked a nyugodt energia és kellemes fáradtság  „zöld zónájában” van?



Néha már túl régen volt gyermeked vagy a saját tested a nyugodt energia állapotában, hogy már szinte elfelejtetted, milyen érzés az. Ezért olyan fontos elkezdeni észlelni, mivel ez az az állapot, amikor az „átkapcsolás” könnyedén zajlik.

A nyugodt energia kellemes fáradtsághoz vezet, melynek eredményeképpen az „átkapcsolás” zökkenőmentesen zajlik

 A nyugodt energia és kellemes fáradtság kellemes állapot. Ez azt jelenti, hogy az egész szervezet egyensúlyban van. Lépésed lendületes, türelmed végtelen. Jól érzed magad a bőrödben.
Gyermekeid is így érez. Azokon a napokon, amikor a nyugodt energia van jelen, a gyerekek elfoglaltak, mégis produktívak. Annak ellenére, hogy zaklatottak, vagy feszültek lehetnek, egyszerűen meg lehet velük beszélni a történteket és könnyen vigasztalhatóak. 
  Ahogy az este közeledik, az energia csökken, de a bosszankodás nem történik meg. A helyett nyugodt fáradság következik. Elégedettek és legfőképpen, készen állnak az alvásra. 

 A te célod segíteni gyermekedet a „zöld zónában” maradni. Azonban néha az élet a „piros zóna” felé lök. Fontos, hogy észleld, mikor történik ez.