Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2019. március 3., vasárnap

Az alvás fontossága a napirendben:


Nem könnyű az alvást első sorba helyezni!

Leginkább akkor, amikor rájössz, hogy gyermeked alvásideje telibe találja a kedvenc a Ringatót, vagy hogy a totyogód alvásideje pont akkor kezdődik, amikor a nővérének úszni kéne menni. 

Amennyiben az ilyesmi heti egyszer fordul elő, folytasd a kísérletezést!

Tedd meg az összes többi változtatást, hogy beállítsd a biológiai órát, és nézd meg, hogy az az egy este, vagy délután mindent összekuszál-e. 
Amennyiben igen, meg kell fontolnod, hogy  más időbeosztást alakíts ki, például szombat reggel elmenni oda szerda este helyett. 
Vagy, ha közel van az esemény vége és gyermeked alvásidejének kezdete, megteheted, hogy finoman hozzáigazítod gyermeked napirendjét, hogy passzoljon ehhez az eseményhez. 
Tudsz szervezni telekocsit a nagynak, vagy egy bébiszittert a kicsinek, hogy amíg alszik te el tudd vinni a nagyobbat az órájára. 

És még egyszer, meg tudod nézni a napirend kezdetét, és felismerheted, hogy ez a bizonyos eseményt inkább elhagynád most. 

A választás mindig a te kezedben van. A kulcs az, hogy elgondolkozol az alváson, tervezd meg, és elsőbbség ként kezeld.