Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2017. január 8., vasárnap

Gondolsz-e a gyerek alvására, ha rosszul viselkedik?


Ha úgy tűnik, hogy a gyereked elveszítette a szociális képességeit és folyamatosan konfliktusba keveredik másokkal, akkor az alváshiány lehet a bűnös.
Képes a gyermeked együttműködni másokkal, vagy folyamatosan elutasítja azt, és szinte belehal, ha mégis kénytelen?
A kisgyermekek számára saját érzéseik megértése is erőfeszítést igényel, nem még a társai, testvérei érzéseit megérteni. Késő délutánra a fáradt gyermek teljesen elveszíti képességét a társas kapcsolati szabályok betartására, türelmetlen és egyáltalán nem képes az empátiára. A társas kapcsolatok során ez állandó perpatvarhoz, sőt, fizikai küzdelmekhez vezet.


Ha a gyereked állandóan vitába keveredik a társaival vagy veled, mielőtt a „sarokba küldenéd” vagy hibáztatnád a magatartása miatt, próbálj segíteni neki több alvás biztosításával.
Dr. Judith Owens neurológus azt mondja: „Amikor a gyerekek viselkedését, szokásait, vagy tanulási eredményeit vizsgálják, ritkán figyelnek oda az alvási szokásaikra. A megvizsgált gyerekek mindegyike, akiknek tanulási, viselkedési problémái vagy ADHD tünetei vannak, túl keveset alszik."