Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2017. november 26., vasárnap

Az elválás mint az alvás gátja:



Akár csupán 
  • egy este a bébiszitterrel/nagyszülővel,  
  • hosszútávú elválás válás miatt, 
  • vagy a szülők katonai szolgálata miatt, 

az elválás feszültséget okozhat gyermekednél.     
Ez nem azt jelenti, hogy sosem hagyhatod el gyermekedet.  
Egyszerűen tudatosan  gondolkodj el azokon a dolgokon, amik segítik őt biztonságban érezni magukat távollétedben és megkaphatják az elegendő alvásmennyiséget, amire szükségük van. Az elválás egy nagyon természetes része az életnek, ami az ezen tudatosság nélkül, a feszültség, amit generál szétválaszt bennünket.
Akár az elválás a testvérektől és társaktól meg tudja zavarni gyermeked alvását. 

Hogyan tudod kezelni saját stresszedet, vagy egy állást hogyan tudsz betölteni, ha az elválás feszültséget teremt gyermekednél? 

Ha egyszer rámutatsz a „bűnösre”, fel tudsz fedezni utakat a kezelésükre, mint például lerövidítheted gyerkőcöd bölcsiben tartózkodását, amikor tudod, vagy előre tervezel plusz nyugtató stratégiákat az estére, amikor lehetetlen előbb elhozni onnan. (Ez nagyobb gyerekekre is igaz!)
Ne feledd az új tanévet, vagy ha az óvónő vagy dadus szülni megy. 

Sokkal könnyebb megnyugtatni egy gyermeket, ha megérted, hogy az a feszültség az elválásnak köszönhető, ami gyermekedet nyűgössé és együttműködni nem hajlandóvá teszi.