Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2018. február 11., vasárnap

A viselkedés romlásának kiváltó okai:


Gyakran gyermekeink látszólag jól viselik 
  • a költözés, 
  • a kis testvér, 
  • vagy a pedagógus szülési szabadsága 

által keltett érzelmeket -6 hónappal későbbig.  

Aztán hirtelen a helyzetekkel való megbirkózási képesség csökken, és a gyermek, akivel eddig minden rendben volt, többé már nem, és a viselkedése és az alvása rosszabbodik. 

Gyakran nehéz elképzelni, hogy egy esemény, ami 6 hónappal korábban történt meg tudja zavarni gyermeked alvását és lényeges viselkedési problémákhoz vezet. Bizony, képes erre.

Amikor képes vagy a „bűnösöket” beállítani, amik feszült energiát teremtenek gyermeked életébe, nem fogod annyira úgy érezni, hogy a dolgok kicsúsznak az irányításod alól.  
Ezért sokkal empatikusabban reagálsz, felismerve, hogy gyermeked nem téged akar bosszantani. Tudatosságod azt is megengedi számodra, hogy magaddal is törődj. 
Te nem egy rossz vagy sikertelen szülő. 
A feszültség az, ami gyermekedet éberen tartja, képtelenné téve őt az alvásra, vagy a cselekvésre. 
A „hajtóerő” többé már nem láthatatlan. Ez kézzel fogható és kezelhető, és most te készen állsz lépéseket tenni a csökkentésére, így mindenki képes lesz aludni.