Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2018. december 16., vasárnap

A napközbeni alvások iskolás korig:


Napközbeni alvások száma a nap folyamán, amire gyermekednek szüksége van változik, attól függ, hogy mennyi idős és milyen típus. 

Csecsemőknek: javasolt három vagy több alvás egy nap. Idősebb csecsemők, 8-9 hónaposan csökkenthetik 2-re egy nap. 
Totyogók: 18 vagy 19 hónapos korig még mindig 2 alvás javallott, míg néhányan egy hosszú délutáni alvásra térnek át egy év alatt. 
A totyogók korábban készen állnak a napközbeni alvásokra, mint az ovisok! A csecsemők kivételével, akik tudnak aludni késő délután és ennek ellenére elfogadható időben elalszik este, az az előnyös, ha a napközbeni alvások lezajlanak délután 3-ig
Ha kicsi totyogód van, nagyon valószínű, hogy készen áll az első napközbeni alvásra 1,5, vagy 2,5 órával a reggeli ébredés után. 

 Amennyiben nem, figyeld az árulkodó jeleket: dörzsöli a szemét, lelassulnak a lépései stb.
Egyszer, ha gyermekedet sikerül napirendhez igazítani, és a dolgok gördülékenyen mennek, nagyon valószínű, hogy 90 perctől 3 óráig fog aludni. Ha kevesebbet alszik, az is jó, ameddig úgy látod, hogy kipihent.