Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2019. szeptember 15., vasárnap

Hogyan segítsd az átkapcsolást az alvásba?




  1. Egyszer, ha már jeleztél neki, hogy itt az ideje az alvásnak, fejben ellenőrizd gyermeked szervezetét. 
  2. Amikor észleled izmai elernyedését, lelassul mozgása, és mélyül légzése, emeld le róla a kezed, de maradj szorosan mellette.  
  3. Ahogy lélegzése mélyül, menj el az ágyról a mellette lévő székre. Ha megébred, mond neki, hogy ott vagy vele. Figyeld meg alaposan milyen helyzetbe fészkeli be magát, karjainak mozgását, az érzéseket, amiket keres, ahogy elalszik.
  4. Következő reggel, ünnepeld meg, milyen nagy alvó  és milyen szépen elaludt. 
Amennyiben gyermeked csecsemő, aki túl fiatal, ahhoz, hogy értse szavaidat, és aki egy érzékeny alvó erős túlélő ösztönnel, gyermeked nem fogja hagyni, hogy lerakd, amíg el nem alszik.
Elfogadjuk azt is. Ha szüksége van arra, hogy dajkáljuk és ringassuk, amíg el nem alszik, megtesszük, de az alvóhelyén tesszük azt, sötétben, vagy gyenge világítással, és kísérőzenével, vagy működő ventilátorral. Fokozatosan  ezek  összekötődnek az alvással, és egy nap készen áll majd arra, hogy lefeküdjön és elaludjon.