Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2019. október 20., vasárnap

Mire tanít bennünket egy rosszul alvó gyerkőc?



Milyen könnyen el tudunk aludni, ha „megrendezzük a színt”, mégis milyen nehéz ezt megvalósítani. 

Azért is ajándék egy olyan gyermek, aki megtanít bennünket életünk lassítására, kapcsolódva egymással, és fokozatosan állunk át az éjszakai megnyugvásra.  

Amikor egy érzékeny alvód van, aki harcol az alvással, amíg a feltételek meg nem felelnek teljesen, gyakran nehéz elfogadnunk szerepét, mint a család „érzelmi barométere”. 
Elnyeli az ingereket, reagál az rendszertelenségre és magába szívja a környezet stresszét, szervezete felszívja az egészet, egyre feszültebbé válik, amíg be nem jelenti, hogy „nincs szükségem alvásra. Nyitott szemmel alszom!” 
Minden erőfeszítésünk ellenére, szemei nyitva maradnak, sikítozni kezd, ennek a gyerkőcnek kétszer annyi ideig tart elaludnia, mint a többieknek. 

De még az érzékeny alvó és képes „jó alvóvá” válni. 

Ehhez szükség van arra, hogy finom hangoljuk rendszerünket és értékeljük, hogy ez a gyerkőc, úgy működik, mint a kanári a bányában (annak idején a szén-monoxidot kalitkás kanárikkal jelezték elő a bányászok, mert ő már meghalt, mire  a bányászokhoz ért a gáz), ők a családi jelzőrendszer, képtelen aludni, amikor életünk kibillen egyensúlyából.