Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. február 16., vasárnap

Segítséget kérni nem szégyen!



Gyermeked szorongásának súlyoságától függően, elaludhat, vagy sem. Ha újra és újra üvölteni kezd, vagy megüt és karmol téged, itt az ideje egy másik felnőtt bevonásának. 

A felnőttnek olyannak kell lennie, akit gyermeked jól ismer - párod, egy nagyszülő, barát, vagy szomszéd, valaki, aki már vigyázott gyermekedre korábban.

Kérd meg ezt a felnőttet, hogy finoman hozza ki a hálószobából, és maradjon vele. Valószínűleg gyermeked utánad fog sírni. 

Ezt nem könnyű megtenni. Ez nagyon bosszantó lehet, előre tudva, hogy gyermekednek végig kell mennie a folyamaton. Reméled, hogy a mai nap lesz az, amikor gyermeked önnállóan le tudja nyugtatni szervezetét és el tud aludni. Aztán érzed, hogy épül benne, és tudod, hogy megint ugyan az fog történni. A folyamat intenzítása ijesztő lehet. Szörnyen érzed magad gyermekeddel kapcsolatban, és ami történt nehézzé teszi az alvását. Tarts ki!