Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2019. március 16., szombat

Te vagy a változás kulcsa - hogy aludhasson a gyerek!



Amikor Thomas és Chess elkezdte a munkát (Kurcinka az ő munkájuk alapján kezdte módszerét kifejleszteni), az uralkodó nézet az volt abban az időben, hogy üres lappal érkeznek a gyerekek. A személyiségüket a nevelés határozza meg. Szoptatás, vagy tápszerezés különbséget okoz.
Ezzel szemben Chess és Thomas, maguk is szülők ként, gyorsan rájöttek, hogy túl sok mindenben a csak szoptatás megközelítés nem magyarázza meg a különbségeket, amiket megfigyeltek otthon és pácienseiknél. 
Amíg a gének biztosítják, hogyan fog szervezetünk reagálni, a környezet nyújtja a lehetőségeket a képességek megtanulására, hogy kezeljük a reakcióinkat. Gyengéd támogatással és gyakorlással, megnöveled gyermeked megbirkózási kapacitását és képességét. 
Nem tudod megváltoztatni gyermeked alaptermészetét, de nagy változást tudsz előidézni:
  • Te vagy az, aki felismered, hogy a heves gyereknek szüksége van lenyugtatni és lecsendesíteni magát. 
  • Te vagy az, aki nyújtod a gyengéd lazítás lehetőségét, így el tud aludni, aki tulajdonképpen megtanítja neki, hogyan nyugtassa le magát. 


Ez egy folyamat, ami időbe telik, azonban, ahogy nyújtod számára a rendszert és képességeket, amire szüksége van, sokkal ellazultabb lesz és jobban fog aludni. Minél többet alszik, sokkal jobban fog alkalmazkodni és sokkal nyitottabb lesz útmutatásodra.