Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2019. november 10., vasárnap

Az első alaptermészet az impulzivitás. Hogyan akadályozza az alvást?


 Amíg néhány gyerkőc, akik kevésbé impulzívak, el is hagyhatja a nyugtató tevékenységet, meg tudod jósolni, hogy impulzív gyerkőcöd sóvárog minden egyes tevékenységért. 

Több időre van szüksége a lelassuláshoz, és a fékezéshez is. 

Ezért hasznos elcsípni korán és segíteni nekik fokozatosan letenni a terheket.

      Abban a pillanatban, amikor észreveszed, hogy gyerkőcöd a feszült fáradság állapotában van, akkor is, ha reggel hat óra van, a délután közepe, vagy vacsoraidő, hasznos elkapni impulzív gyerkőcöd feszültségét és lépéseket tenni, lenyugtatni mielőtt túlterheli őt. 
     Ha meg tudod jósolni, hogy általában feszült lesz iskola után, vagy vacsoraidőben, tervezz nyugtató tevékenységet, mint például rajzolás, olvasás, vagy rögtön iskola utáni torna és vacsora előtt, így nem csúsztok bele az esti harcokba. 
Az impulzivitást kezelése a napfolyamán, főként a késő délutáni órákban és este, kritikus egy impulzív gyerkőc szervezete számára, hogy készen álljon az alvásra.Egy túlfáradt impulzív gyermek vonzza a katasztrófákat. A kapcsolódás lenyugtatja gyermekedet. Egy ellazult test pedig könnyen átcsúszik alvásba.