Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2019. szeptember 8., vasárnap

Hogy zajlik az átkapcsolás alvásba?



Ez az a perc, amikor az összes rendszer egyenesbe jön (a biológiai óra beállítva, a test nyugodt) megigazgatja az alvó kedvencét, megfordul, fészkelődik, amíg meg nem találja a megfelelő pozíciót, álomba merül. Az egyetlen dolog, amire szüksége van, hogy 5 perc múlva ránézz.

Amennyiben azonban, egy olyan gyerkőcöd van, aki visít,  már annak gondolatától is, hogy kimész, ne ess kétségbe. Valószínűleg meglep téged, milyen gyorsan elalszik majd, miután kialakítotok és következetesen tartotok olyan szokásokat, amik csökkentik a feszültséget szervezetében és együttműködik biológiai órájával. Akár még tehet is egy kísérletet egy próbálkozásra, hogy elengedjen téged egy-két percre. Ha viszont nem áll rá még készen, ez teljesen rendben van. Mivel a végső célunk gyermeked számára, hogy önállóan átvészelje az átkapcsolást az alvásba, ez nem azt jelenti, hogy elhagyod őt. Segíthetünk neki, hogy elérje ezt egy kis támogató gyakorlással.

Hogy mit tegyél elárulom jövő héten!