Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2017. március 12., vasárnap

Stresses vagy, vagy csak nem alszol eleget?


 Felismerheted azokat a tüneteket – érzéseket és magatartást – amit akkor tapasztalsz, amikor a tested leereszt, és alvásra van szükséged. 
  • Az alváshiány rombolja az emberi kapcsolataidat? 
  • Bizonyos területeken sérülékeny vagy? 
  • Sokkal fáradtabb vagy, mint valaha hitted volna? 
  • Minden szó, amit kimondasz, minden tett, amit megteszel, ólmos fáradtságban telik?
Egy szülő vallomása, ráadásul az USA-ból„ Azt gondoltam, hogy egyszerűen stresszes az életem. Soha nem azonosítottam volna az alvással. Most már tudok tenni érte valamit. Az emberek azt mondják, hogy a szülők soha nem tudnak eleget aludni, de fogalmuk sincs, hogy miről beszélnek igazán. Határozottan sokkal érzékenyebb vagyok, ráförmedek a gyerekekre, és nem vettem észre hogy olyan egyszerű dologra van csak szükségem, mint az alvás. Ettől sokkal jobban leszek. Ez a csúnya viselkedés nem az én sajátom, és a lányomé sem. Sokkal ésszerűbb és ellenőrizhetőbb így minden. Ez reményt ad nekem!”
 A megkönnyebbülés Kurcinka  csoportjábanban tapintható volt. Ők nem voltak rossz szülők. A gyerekeik nem voltak neveletlenek – egyszerűen csak fáradtak voltak. 
Ahogy te sem vagy rossz szülő, csak kialvatlan, és a gyerek sem biztos, hogy eleget alszik, számolj ennek utána. 
Segítségül itt vannak az ajánlott alvásmennyiségek:
http://rosszalvoagyerek.blogspot.hu/2016/07/rossz-az-gyerek-vagy-csak-keveset-alszik.html