Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2019. május 12., vasárnap

Miért kellenek a lefekvési rituálék?Az által, hogy felismered az éberségből az alvásba való fokozatos átmenet szükségességét és tervezel erre, gyermekedet beállítod, hogy elkapja az „ablakot” az alváshoz. Ezért készen áll  egyedül átmenni azon az „ablakon” az alváshoz, teste ellazult, agya megkapta a jelzést, hogy itt az alvás ideje.

E nélkül az előkészület nélkül szervezete a feszült fáradtság állapotában is lehet, túl ideges, hogy „átkapcsoljon” alvásba.

Ekkor kezdődnek el a harcok, és ezért hasznos észrevenni hogy ami történik , mielőtt gyermeked lefekszik, ugyan olyan fontos mint, hogy lefekteted.

Minden gyermeknek némileg más az átmenet az elalváshoz. Viszont, ha figyelsz, és figyelmesen nézel, gyermeked meg fogja mutatni, mire van szüksége, és mikor áll készen az „átkapcsolásra” az alváshoz. Érzékenyen reagálni nem azt jelenti, hogy nincsenek határok. 

Ellenben együttműködsz gyermekeddel, segíted őt, hogy nyugodt legyen és biztonságban érezze magát eléggé, hogy elaludhasson.

 Különböző megközelítések vannak, a kulcs az, hogy hogy megtaláld azt az egyet, ami passzol családodhoz. Szükség van némi kreativitásra hozzá, és hajlandóságra, hogy felismerd gyermeked egyéniségét, és alkalmanként a tömeg ellen menni.