Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. február 9., vasárnap

Miért fontos az állandóság és a bizalom az alvásnál II:

 Amit felfedezhetsz, az az, hogy amikor kiszámíthatóság van, és tartalmaz nyugtató és csendesítő tevékenységeket, ez tompítóként hat, hogy segítse gyermekedet az alvásban, amire szüksége van, hogy meg tudjon bírkozni a stresszel.
 Egy nyugtalan gyermek, annyira aggódik, hogy nem tudja abbahagyni a beszédet. Azt szeretné, hogy felvedd, majd ellök magától, esetleg meg is üt. Létrehozva világos határokat és finoman, de határozottan betartatni azokat segít neki, hogy lenyugodjon. 
Nagyon stresszes, és agya elkeseredetten próbálja ébren tartani, és figyelmezteti, hogy törődésre van szüksége. 
Folytatni fogja a sírást. Maradj vele. Ne beszélj hozzá. Ha veri magát, vagy a földbe veri a fejét, finoman állítsd le. Tíz vagy tizenöt perc múlva a gyermek áltaában le is nyugszik. Öleld át. Simogasd karját és lábát. Maradj csendben. A beszéd csak olaj az impulzivításszintjére. Ha elfogadható számára, helyezz egy könnyű takarót a személre vagy a fejére, hogy segítse a lezárásban. Ha egyszer megnyugszik, vidd vissza őt a hálószobájába.