Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2018. március 4., vasárnap

A reggelek, nyugalma befolyásolja az alvást!


Amikor a „késésben vagyunk” mantrát mondogatod a családnak a napot feszült energiával kezditek, és gyermeked úgy megy el a világgal szembenézni, hogy tartalékai „üresek”. 

Nagy a kísértés, hogy hagyjuk gyermekeinket aludni az utolsó pillanatig, viszont ez után sietnek, hogy elérjék a buszt. E mellett, ahogy átrohannak a konyhán, valószínűleg kiabálsz velük, hogy harapjanak valamit. A feszült energia „piros zónájában” vannak, már mielőtt elindulnának otthonról.
Az által, hogy együtt leültök reggelizni, lezárva a TV-t és a rádiót, így a világ nem alkalmatlankodik a beszélgetés közben, családod békésen indítja a napot. Ez lehetővé tesz számodra egy lehetőséget egy „bejelentkezésre” és gyermeked feszültségszintjének ellenőrzésére, és egy beszélgetésre azokról a dolgokról, amik megzavarhatják őt. 

Az a néhány perc lengéscsillapítóként működik, támogatva téged és gyermekedet hogy megbirkózz bármivel, amit eléd hoz az élet.

A reggelit könnyű elkészíteni!

Az igaz, hogy 15 perccel korábban kell lefeküdnöd, hogy elérd a reggeli felkelés idejét, de állítom, mindenki készségesen fog ágyba menni, tudva, hogy  egy kellemes reggeli kezdésért kel fel. 
Az a néhány perc kora reggel ténylegesen segíti gyermekedet, hogy este gyorsabban aludhasson el.