Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2016. szeptember 4., vasárnap

Milyen az ADHD-s, és milyen egy "átlag" gyerek ha fáradt?


Nem arról van szó, hogy a gyerekek soha nem verekszenek, amikor fáradtak, gyakrabban fordul elő. Ahogy nő a kimerültségük, úgy válnak egyre vadabbakká. Verekednek, dobálóznak, amit egy „jó napon” soha nem tennének. A délutáni alvást elbliccelik és a lefekvés körül komoly csatározások folynak.
Úgy tűnik, hogy az agy hamarabb elfárad mint a test, így elveszíti az irányítást az izmok felett, ami azt eredményezi, hogy az álmos gyerek összevissza rohangál, anélkül hogy tudná, miért teszi.
Nagyon nehéz elhinni, hogy a gyerek ilyenkor igazából fáradt. A megoldás az „őrült” aktivitás. 

A hiperaktív gyerek egész nap ide-oda rohangál, de a mozgása kiegyensúlyozott és jól koordinált. A fáradtság viszont megtöri ezt a folytonosságot. A beszéde szaggatottá, feszessé, féktelenné válik. Hirtelen nekiindul, aztán elesik. 
Aztán itt vannak azok a gyerekek, akik képtelenek lassítani még akkor is, amikor már alig bírnak mozogni. Ha az alvásmegvonás folytatódik, az immunrendszere legyengül, és hirtelen „megadja magát”.