Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2018. július 8., vasárnap

Mit keres egy ablak az alvásnál?


Az „ablak” vagy elalvási zóna -forrás Eleven kölykök  az az idő, amikor a lehetőség adódik az alváshoz, amikor a biológiai óra azt mondja az agynak, hogy „kapcsoljon át” éberségből alvásba. 

Néha ez az „ablak” nagyon keskeny. 

Amikor gyermeked alvását eltolod akár 15, akár 60 percre, észreveheted, hogy alvás helyett, hiába nagyon fáradt, nem tud elaludni és sokkal gyakrabban ébred.

Ez nem azt jelenti, hogy sosem tölthetsz egyetlen estét sem barátokkal, sosem engedheted gyermekedet sokáig ébren maradni a hétvégéken.

Csak gondolkodj el ezen, mielőtt megteszed, tudva, hogy a holnapi nap macerásabb lesz.

Reggeli, ebéd, vacsora, és kisebb étkezések mind számítanak a biológiai óra „beállításában”. 
A rendszertelen étkezés éhséghez is vezet. Az éhség feszültséget szül. 

Ez igaz, vannak gyerekek, akik soha nem tudnak illeszkedni egyik előrelátható napirendhez sem. Amit felfedezhetsz az az, hogy annak ellenére, hogy ellenkezik, ezek a gyerekek sokkal jobban profitálnak abból, amikor a világ segít nekik a biológiai órájukat „beállítani”.

Ismerd gyermekedet!

 Küszöböld ki annak erőltetését, hogy kényszeríted az evésre, amikor nem éhes – egy konfliktus, ami mindenki feszültségéhez hozzáadódik. 

De jegyezd meg a fő és kisebb étkezések idejét, és mi történik gyermeked alvásával és viselkedésével, amikor a napirend változik.