Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. november 22., vasárnap

Miért utasítja el a gyerkőc a napközbeni alvást?

 Az általános ajánlás egy nagycsoportos számára tizenegy-tizenkét óra alvás, huszonnégy óra alatt. Kurcinka azt vette észre, hogy ha egyszer megkapják a lehetőséget a napközbeni alvásra, az alvás hiány okozta feszütség csökken, ami gyakran odavezet, hogy tizenkét-tizenhárom órát is tudnak aludni. 

Ha gyermeked alszik délután, és olyan későig fentmarad este, amit te már nem szeretnél, van néhány lehetőség, amit megvizsgálhatsz ahelyett, hogy a nagyon is szükséges délutáni alvásából veszel el:

  1. Először is, döntsd el, mennyi ideig forszírozod a napközbeni alvást. Két-három hétbe is beletelik, hogy a biológiai óra beálljon. Ha csak most kezdted felkínálni a napközbeni alvást, maradjon is így. Hamar látni fogod a különbséget. Ahogy szervezete megnyugszik, könnyebben elalszik, és jobban is fog aludni.
  2. Másodjára, ellenőrizd a napirendeteket: Kiszámíthatatlan? Ha rendszertelen, rendszerezd. Vidd ki a reggeli fénybe gyermekedet, és sok testmozgást végezzetek, kapcsold ki a tévékészüléket. Ahogy így teszel, beállítod a biológiai óráját, hogy könnyebben elaludhasson.
  3. Harmadszor, alaposan figyelj, és bizonyosodj meg róla, hogy nem hagyod ki az „ablak” lehetőségét. Feltételezheted, hogy mivel aludt napközben, nem áll készen az esti lefekvésre, pedig dehogyisnem. Amikor kihagyod az „ablakot” átlendül, és egy újabb negyventől kilencven percig terjedőleg tolódik a rendes lefekvési idejétől az ágybamenetel.
  4. Végül, vizsgáld felül elvárásaidat. 

Tartsd észben családod értékrendjét és gyermeked szükségleteit, mivel tervezed a szieszta időt. Ilyen módon könnyebb lesz tiszteletben tartanod. Az este nem romlik el, aminek a végén az akaratok háborúja lesz. És végül gyermeked könnyebben el fog tudni aludni –és gyakran korábban – mint ahogy valaha elvárnád.



Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése