Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2018. augusztus 26., vasárnap

Te is úgy gondolod, nem adsz koffeint a gyerkőcnek? Pedig...




A koffein egy élénkítő szer. Megnöveli az aktivitást az agy jó néhány területén, késlelteti az alvás kezdetét, csökkenti az alvás hosszát és csökkenti a mélységét. Megemeli a pisilések gyakoriságát és feszültséget, aggodalmat és vérnyomás emelkedést is okozhat. 
Még az anyatejes csecsemő is érzékeli a koffein áramlását az édesanya fogyasztása által, ami ingerlékenységhez, megnövekedett szívdobogáshoz és pulzushoz vezet, illetve megváltozik a vércukor szint is.
Amikor egy gyermek iszik egy doboz kólát, a koffein hatásai annyit tesz, mint egy felnőtt, aki 4 csésze kávét iszik!  És minél kevesebbet kap egy gyermek koffein tartalmú élelmiszert, annál inkább hatni fog rá!
A koffein  körülbelül 50%-a, amit délután 3 után fogyasztott gyermeked még mindig a szervezetében van este hétkor!

Koffeint tartalmaznak:

  • Italok: Dr. Pepper, Mountain Dew, Fanta, akár csak a koffein tartalú vízek, jeges teák, forró teák, szénsavas italok, energia italok
  • Ételek: koffein tartalú jégkrémek és joghurtok, csokis cukorkák és desszertek
  • Gyógyszerek: Fájdalom csillapítók közül néhány annyi koffeint tartalmaz, mint néhány kávé.

Ezért, amikor gyermeked néhány korty szódát iszik, vagy néhány harapás desszertet eszik, és egy energia italt iszik, lehet nem is vagy tudatában annak, mennyi koffeint fogyaszt el.

Minden gyermek más, de közelről figyelj és olvasd el a címkéket. Nézd át azokat a napokat, amikor gyermekednek nehézsége támad az elalvással és az alvás hosszával. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése