Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. március 1., vasárnap

Miért ébredünk fel éjjel?



Attól a pillanattól kezdve, hogy gyermekünk megszületik, életünk gyökeresen megváltozik. Soha többé nem számíthatunk megszakítás nélküli alvásra. Akár akarjuk akár nem, lesznek olyan időszakok, amikor felébresztenek bennünket éjjel – még akkor is, amikor már elköltöztek.

Az ötlet, hogy a gyereknek át kell aludnia az éjszakát elterjedt társadalmunkban, viszont ez csupán egy mítosz. 

Mindig senki sem alussza át az éjszakát –sem a csecsemő, gyermek, tinédzser vagy felnőtt. Ez egy elvárás, ami óriási frusztrációt okoz, és bűntudatot, és millió szám hagyta a gyerekeket üvöltve az éjszakában szükségtelenül. Teljesen normális a gyerekek számára, hogy néha felébrednek. Élvezhetjük azt az időszakot, amikor minden rendben van, és mindenki alszik, tudva és számítva arra, hogy vannak időszakok, amikor nem alszanak. Amikor nem alszanak, javítani tudunk rajta. Nem tudjuk teljesen tökéletessé tenni.

Az éjszakai felébredés gyakran az elmúlt nap történéseinek következménye, ami riadó készültségbe helyezte gyermeked szervezetét. 

 Empátiával és megértésesel, ki tudjuk választani a leghatékonyabb technikákat, hogy mindenki többet tudjon aludni.


Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése