Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. július 26., vasárnap

Ha a gyerkőc érzékeny, érdemes erre odafigyelni alvásnál is!


Ha gyermeked érzékeny


Mindenki öntudatlanul regisztrálja a környzetet érzékszervei benyomásait, de az érzékeny gyerkőc az, aki leginkább tudatában van ezeknek.  A szagok megmaradnak éjjel, és könnyű kihagyni, hogy a szósz, amit este nyolckor készítettél hajnali kettőkör felriasztja gyermekedet, pedig megteszi.
Az érzékeny gyermek a legkisebb zarjra is felébred: esőcseppekre a tetőn, egy tavaszi éjszakán, a padló repedéseinek recsegésére, az ajtócsukásra.

Gondosan figyeld az ingerek szintjét a nap folyamán. Az ingerekkel való túltelítődés éjjel ébren tartja gyermekedet. 

Ha te magad vagy érzékeny, tudd, hogy felébredhetsz gyermeked minden lélegzetvételére. Adj magadnak engedélyt, hogy várj, amíg meggyőződsz arról, hogy valóbban szüksége van segítségre. Engedd meg magadnak, hogy ott aludj, ahol csend van.

Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése