Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. december 6., vasárnap

Folytasd az alvásnaplót -csecsemők

 

Térj vissza az alvásnaplóhoz. Keresd meg gyermeked „ablakának” jeleit!

 Ha gyermeked csecsemő, felfedezheted, hogy csupán egy és két és fél óra között ébredés után, készen áll a napközbeni alvásra ismét. 

Ha nem látsz jeleket, egyszerűen kezd el lejegyezni aaz ébredési és etetési időket, majd próbáld meg felkészíteni őt az alvásra két és fél órával később. 

Ha sír, lökd meg a karját, és ha nagyon kimerült, látni fogod, hogy lekésted az „ablakát” és túl fáradt, tehát következő alkalommal 15 perccel korábban próbáld meg lerakni.

A legcélszerűbb a gyermeked életének első hónapjában, amikor valószínütlen nincs világos napirendje a napközbeni alvásoknak. Egyszerűen jegyezd fel, mikor ébred és mikor eszik, időzíts egy órával később, vagy még később (attól függően, mint tapasztaltál meg gyermekeddel kapcsolatban), közelről figyeld a jeleket, és rakd le. Folytasd a nap folyamán, ahogy szükséges, pontosan lejegyezve gyermeked napirendjét.




A holland gyerekek átlagosan két órával többet alaszanak egy nap alatt, mint az USAban. Gyakran választjuk az ingerlést, amire viszont mindenkinek szüksége lenne, az az avlás. Amit szintén felfedezel majd, ha több alvást teszel lehetővé csecsemődnek, a szunyókálók, akik 20-30 perceket alszanak egyszerre, elkezdik meghosszabbítani az alvásidejüket, mivel nem túlfáradtak, és nincsenek riadókészültségbern.


Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése