Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2018. október 28., vasárnap

Befolyásolhatod az iskolakezdés idejét, ha bagoly típusú gyermeked van?


Szintén genetikai alapja van a gyermekeknél, akik éjjeli baglyok. 
Gyerekek, akik szeretnek sokáig fent maradni, és későig aludni a biológiai óra különleges változatával bírnak. Egy kora reggel induló  napirend ellentétes természetes  biológiai órájával. 

Még következetesebben kell fenntartanod a reggeli ébredési időket, azért, hogy a napirendet tarthassa. 

Ahelyett, hogy harcolnál az éjszakai baglyok természetes biológiai órájával, ha van választásod két iskola között az egyik fél 8-kor kezdődik, a másik fél 9-kor (van ilyen alapítványi iskola), vagy tanuló csoport illetve szabad tanulás,  válaszd a későbbi kezdést. Jobban passzol az éjszakai baglyok által kedvelt ciklushoz. Ez leginkább a kamaszokra igaz.  Amennyiben kamaszod (és ez inkább igaz ugye Magyarországra) egy korán kezdő iskolába jár, sokkal rugalmasabbnak kell lenned a hétvégi sokáig alvással, hogy elegendő alváshoz jusson.

A bomlasztó magatartásokból származó beírások száma, és a lógások száma drasztikusan csökkent, mellette a teszt eredmények javultak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése