Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este, illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

2020. július 5., vasárnap

Fontos, hogy úgy ébredjen a gyerkőc, ahogy elaludt! Miért?


 A szabályos REM alvási ciklusok túlélési lehetőséget nyújtanak. Ha a környezetből való érzékelés más, mint a megszokott, vagy eltér attól, amikor elaludtál, egy riasztó funkció felébreszt.  Ha egy gyermek megjegyzi az egyik szülő jelenlétét, vagy a cumit a szájában, amikor elalszik, könnyen felébred felületes alvási szakaszban, ha öntudatlanul megállapítja, hogy a szülő vagy a cumi nincs jelen.
Ha gyermeked felébred éjjel, különösen, ha megjósolható időben, valószínűleg agya észleli a környezet változásait. 

Ellenőrizd, lezártad a lámpát, miután elaludt? 
Fontold meg, hogy egész éjjel működésben hagyod, vagy kapcsold, le mielőtt elalszik. 


Minél nagyobb az állandóság a környezetében, attól kezdve, hogy gyermeked elalszik és az éjszakán át, annál könnyebb gyermekednek átállni egyik alvási ciklusból a másikba felébredés nélkül. 

Vizsgáld meg közelről a környezet jeleit, ami a leginkább segíti gyermekedet, hogy biztonságban érezze magát, hogy aludhasson.


Ha gyerkőcöd nem tud elaludni nap közben, vagy este illetve éjjel sokszor felébred, jelentkezz online képzésemre itt: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése